Kørepladeløfter

Case: kunde fik en god idé, som vi hjalp med at føre ud i livet

Irritation over besværet med at flytte de tunge jernkøreplader gav entreprenør ideen til en kørepladeløfter, der med hurtigskift monteres på rotortilt

Alle kender bøvlet med de tunge køreplader af jern, der kun kan flyttes ved hjælp af jernkæder og kranløft – indtil entreprenør Karl Nørskov fik en idé.

- Jeg arbejder for entreprenørfirmaet Morten Bak, hvor vi har maskiner med rotortilt, og så tænkte jeg, at det må være muligt at lave et redskab, der kan løfte jernpladerne, uden at man skal have lagt kæder på hver enkelt, siger Karl Nørskov, der selv gik i gang med svejseværket og fremstillede en prototype.

Hans bror, Kristian Nørskov, der også er i entreprenørbranchen, gik i gang med at undersøge, om der findes noget lignende på markedet.

- Jeg har været i kontakt med patentmyndighederne, og der findes i hvert fald ikke noget redskab, der er taget patent på. Det er egentlig mærkeligt, for det er jo ret simpelt, men vi har indtil videre ikke kunnet finde noget lignende, siger Kristian Nørskov.

Kørepladeløfteren kan beskrives som en mini palleløfter. Med tre tænder griber den fat under én eller to jernplader, og i kraft af konstruktionen fastholder den pladerne, som ved hjælp af en rotortilt kan løftes, drejes og placeres præcist.

- Ud over at det er en væsentligt hurtigere håndtering af pladerne, hvis en rendegraver eller gravemaskine tager dem direkte fra en lastbil og lægger dem ud med rotortilt, så er der jo også sikkerhedsmæssigt et stort fremskridt. Ingen risikerer at komme i klemme, eftersom der ikke behøver være personer i nærheden, hverken når pladserne tages fra eksempelvis en lastbil eller når de placeres på jorden, siger Kristian Nørskov.

Efter fremstillingen af prototypen gik de to entreprenørbrødre til Sejling Smedje Aps. for at få den finpudset og fremstillet. Her ser indehaveren Svend Aage Kusk spændende perspektiver i det nye redskab.

- Der er ingen bevægelige dele på selve kørepladeløfteren, så den skal ikke CE-mærkes, men vi har fået den styrkeberegnet, og vi er klar til at fremstille den nu. Jeg håber, at der kan blive en forretning ud af det. Jeg ser bl.a. udlejningsfirmaerne som naturlige kunder, men også entreprenører, der selv har køreplader og alligevel har en rendegraver eller gravemaskine med rotortilt, siger Svend Aage Kusk.

Få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen og få et uforpligtende tilbud på alle typer af VVS-installation og kloakarbejde. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.